Новини

Раптова втрата доктора технічних наук, професора, Заслуженого діяча науки і техніки України Огороднікова Віталія Антоновича.

Широко відомі його наукові праці в області феноменологічних критеріїв руйнування суцільних, пористих та композиційних матеріалів у межах великих пластичних деформацій та застосування їх до вирішення технологічних задач, а також досягнення в підготовці наукових кадрів. Під керівництвом Віталія Антоновича захищено 3 доктори технічних наук та 17 кандидатів технічних наук.
Невтомна наукова та дослідницька діяльність на посадах старшого наукового співробітника, старшого викладача, доцента, професора, а також організаційно-виховна праця на посаді завідувача кафедрою опору матеріалів та прикладної  механіки принесли щедрі плоди для українського суспільства і, зокрема, для Вінницького національного технічного університету, не тільки у вигляді наукових праць, отриманих патентів, надрукованих монографій і посібників, а головне: вилилися у десятки вихованців та учнів кафедри і самого Віталія Антоновича.
Його життєрадісність, життєвий оптимізм та цілеспрямованість, альтруїзм  та  самовідданість,  а головне: прагнення до наукових висот завжди надихали і будуть надихати наступні покоління студентів, науковців, колег і учнів ще багато років. Він буде жити довгі роки у їхніх і наших спогадах і серцях.
Професор Огородніков Віталій Антонович користувався заслуженим авторитетом і повагою у науковому просторі України та за її межами, тому його ім’я по праву займе місце у Золотому фонді науки.
Висловлюємо щире співчуття колективу Вашої кафедри, учням, колегам, рідним і близьким Віталія Антоновича.
Від колективу кафедри ТВЛА
КПІ ім. Ігоря Сікорського